Amerikas Savienotajās Valstīs valda uzskats, ka laiks = nauda, tāpēc amerikāņi pusdienām atvēl vidēji 15-30 minūtes. Liela daļa vispār labprātāk uzkož kādu sendviču, našķus, lai nav jāpārtrauc darbs. Ēdienu uz darba vietu parasti ņem no mājām vai pasūta uz biroju, bet tējas un kafijas lielākajā daļā darba vietu ir pieejamas bez maksas.
Šī ir valsts, kura dēvējama par kulinārijas etalonu, tāpēc francūži, protams, mīl gardi un labi paēst, tieši tāpēc pārtraukumos nekur nesteidzas. Vidēji maltīte viņiem aizņem 45 minūtes, un vismaz reizi nedēļā atvēl laiku maltītei restorānā. Pēc likuma viņu maltīti līdz pat 80% apmaksā darba devēji. Pusdienu laikā franči bauda ne tikai ēdienu, bet arī komunikāciju: kārtīgas sarunas, viedokļu apmaiņas un radošu ideju lidojumi – lūk, kas notiek pie galda. Pamatēdienu nereti papildina glāze vīna, siers un deserts.
Šajā valstī maltītēs ir tik svarīgas, ka pusdienu pārtraukumu nosaka likums un tas ir precīzi stundu ilgs. Filipīnieši izvēlas šo laiku nepavadīt birojā, labprātāk pusdieno mājās vai kādā parkā. Ātro ēdināšanas iestāžu uzkodas nav obligātas – uz ielas kioskos var iegādāties arī veselīgu ēdienu mājas gaumē.
Lielā daļā šīs valsts uzņēmumu pusdienu pārtraukumam tiek atvēlēta vien pusstunda, tāpēc apjomīgu maltīti ieturēt neizdodas, nemaz nerunājot par tik ļoti iecienītajām angļu tējas dzeršanām. Tāpēc liela daļa strādājošo personu pusdienas ēd darba vietā vai tuvējā kafejnīcā. Iecienīta izvēle ir sendviči ar šķiņķi un sieru vai kādu zivi, frī kartupeļi ar mērci un arī kāda maza kūciņa.