Lai acis no rīta starotu, jādomā, ko ēd vakarā!

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: depositphotos.com

Pirms ķeries pie vakariņu gatavošanas, noskaidro, vai izvēlētā maltīte neietekmēs tavu pašsajūtu un izskatu no rīta. Bieži vien iemesls aizpampušām acīm no rīta nav neizgulēšanās, bet gan tas, ar ko mielojies pirms miega!

Sāksim ar vispamanāmāko - sāls un alkohols. Ja lietosi pastiprināti sāli vai patērēsi alkoholu, gandrīz garantēts, ka no rīta plakstiņi būs aizpampuši. Ja zini, ka nevari atteikties no glāzes vīna pie vakariņām, noteikti paralēli malko ūdeni. 

Skaidrs, ka čipsi un marinētie, kūpinātie produkti ir sāls bumbas, bet jāuzmanās arī no produktiem, kuros sāli īsti nejūti, bet tā klātesamība produktos atstās ietekmi, piemēram, maizē. Gatavojot vakariņas, sāli aizvieto ar garšvielām: rozmarīnu, kurkumu, ķiplokiem, ingveru un kardamonu. Šīs garšvielas samazinās sāls patēriņu un labvēlīgi iedarbosies uz tavu ādu, kamēr gulēsi.

Slēptais sāls avots ir tomāti un baklažāni. To sastāvā ir virkne dabīgo sāļo, kas liek no rīta izskatīties aizpampušam. Jāatzīst, ka tas nav zinātniski pierādīts, tomēr par šādu efektu norāda daudzas modeles, kuras rūpīgi seko tam, lai vienmēr izskatītos lieliski. Izslēdz šos dārzeņus no savas ēdienkartes uz 3 nedēļām un redzēsi kā uzlabojas tava miega kvalitāte un ādas stāvoklis. Uztura speciālisti iesaka šos dārzeņus aizstāt ar artišokiem, spinātiem, rukolu, gurķiem, sparģeļiem un avokado.

Silta piena glāze, asociācijās par bērnību arī, iespējams, nomierina un palīdz iemigt, bet tavas acis no tā noteikti rīta stundās nejutīsies labāk. Piens, siers, jogurts un pat mīļākais kefīrs var izprovocēt plakstiņu sapampumu, īpaši, ja gadiem ejot ir smagāka laktozes produktu pārstrāde (jūtams smagums kuņģī).   Ir iespēja, ka piens nav pie vainas, bet tas tomēr varētu būt. Viegli pārbaudīt  - dažas nedēļas atsakies no piena produktiem vakara stundās, no rīta vēro rezultātu.

Izveido sev aizliegto produktu sarakstu, piemēram, nekādu šokolādes krēmu, saldējumu un virtuļu. Tas palīdz sevi ierobežot un dzīvot veselīgāk. Visam jāzina savs mērs: desertu baudi ne vēlāk kā plkst. 16:00 un rūpējies, lai tas nepārsniedz 200 g. Par spīti izplatītajam viedoklim, ka saldumi uzlabo cilvēka noskaņojumu, vakara stundās un naktīs, rezultāts ir pretējs. Tie veicina stresa hormona (kortizola) izdalīšanos un tas, savukārt, neļauj izdalīties kolagēnam, kas ir atbildīgs par veselīgu ādas izskatu. Alternatīva: banāns un nedaudz žāvētu augļu, ja nu ļoti kārojas saldumiņi.

Lai salds miegs, veselīga āda un mirdzošas acis!

Lasi vēl:

Avots: Krasotka.postimees.ee

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu