Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Kas kopīgs tekilai un kaktusam?

Foto: Depositphotos.com/ Reuters/ Scanpix

Daudzi, kas ar šo dzērienu nav pazīstami un nav interesējušies par tā izcelsmi, ļoti iespējams, domā, ka to patiešām gatavo no kaktusiem. Atklāsim - tekilai un kaktusam nav nekā kopīga! Kas ir šis maģiskais auglis, no kura darina Meksikai raksturīgo dziru?

Alkoholiskās dziras izejmateriāls ir zilā agave, kas var stiepties 4 – 5 metru augstumā. Tekilas iegūšanai izmantojamā daļa ir ananasam līdzīgs kāta sabiezinājums virs saknes jeb «pina». Tā lapas ir adatainas, varbūt tāpēc radies mīts, ka tekilu gatavo no kaktusiem.

Foto: Depositphotos.com/ Reuters/ Scanpix
Foto: Depositphotos.com/ Reuters/ Scanpix

Pina svars var būt no 40 līdz pat 80 kg, tāpēc ar to novākšanu nodarbojas lietpratēji un pārsvarā fiziski spēcīgi vīrieši. Ražas nogatavošanās ir nevienmērīga, tāpēc tās novākšana norit cauru gadu. Lūk, kā izskatās zilās agaves apstrādāšana un pina novākšana Meksikā.

Foto: Depositphotos.com/ Reuters/ Scanpix
Foto: Depositphotos.com/ Reuters/ Scanpix
Foto: Depositphotos.com/ Reuters/ Scanpix

Avots: TVNET

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu