Sākums > Receptes > Konservējumi

Bumbieru ievārījums

2006. gada 3. jūlijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Ievārījumam izvēlas bumbierus, kuriem blīvs mīkstums un mazs graudojums.
2. Tos sagriež plānās šķēlēs, izņem serdes un 10 minūtes blanšē.
3. Sagatavo sīrupu:
4. ņem ūdeni, kurā blanšēti bumbieri ieber cukuru un uzvāra.
5. Lai ieg;ūtu 1 l sīrupa, vajag 2 gl. ūdens un 900 g cukura.
6. Ar sīrupu pārlej blanšētos bumbierus, tiem ļauj 3 stundas ievilkties, tad 10 minūtes lēni vāra (pieber atlikušos 100 g cukura)
7. Pēc tam stundu dzesē un atkal vāra, līdz bumbieru šķēles kļūst caurspīdīgas, bet nav izjukušas.
8. Kā garšvielas pievieno kanēļa miziņu, citronu miziņu un krustnagliņas.
9. Karstu ievārījumu pilda karstās burkās un aizvāko.
Uz augšu