Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Austrumu gaļas veltnīši chili mērcē

2006. gada 28. jūnijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Sasmalcina sīpolu un ķiploku daiviņas, cep sviestā uz lēnas uguns.
2. Samaisa malto gaļu, sīpolu, garšvielas un olu vienmērīgā mīklā, veido iegarenus čiekurveidīgus veltnīšus.
3. Novieto tos uz krāsns restes un cep 275 grādu temperatūrā 10 minūtes.
4. Apgroza pēc 5 minūtēm, lai tie apbrūninātos no visām pusēm.
5. Tieši pirms gaļas veltnīšu gatavošanās katliņā sakarsē vienu burciņu mērces.
6. Uzlej karstu mērci uz šķīvja, ieliek tajā gaļas veltnīšus un mazliet apkaisa ar pētersīļu zaļumiem.
7. Pasniedz kopā ar rīsiem.
Uz augšu