Piparkūka groziņš

2006. gada 16. jūnijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Sīrupu, medu, cukuru karsē kopā ar taukkvielāmlīdz vārīšanai.
2. Karstajā masā iejauc daļu miltu un stipri kuļot atdzesē.
3. Tad pieliek sakultas olas un sasmalcinātas garšvielas, pieliek atlikušos miltus un samīca mīklu.
4. Mīklu izveltnē, uzliek uz ieapaļas bļodiņas kas ieziesta ar taukvielām.
5. Saripina 2 garenas desiņas un savij roksturīti. Visu izcep.
6. No pārējās mīklas izspiež formiņām piparkūkas un izcep.
7. Visu atdzesē.
8. Rotā ar glazūru, kuru gatavo no samaisot olu baltumus ar pūdercukuru un pievienojot citronu sulu.
Uz augšu