Mērce „garšīgais arvis” makaroniem

4 1

Sastāvdaļas

  • 2 mazie cukini
  • 2 nelieli tomāti
  • 1 sīpols
  • 500 gr spinātu
  • Saldais krējums (vai sojas krējums)
  • 3 ķiploka daiviņas
  • Mazliet citrona sulas
  • Eļļa
  • Nostrīķēta tējkarote kartupeļu cietes
  • Ūdens
  • Sāls, malti pipari
  • Zaļumi

Pagatavošana

30 min.
  1. Sīpolu sīki sakapā, tomātiem noņem mizu un sīki sagriež, cukīni nomazgā, pārgriež uz pusēm un sagriež plānās šķēlītēs. Pannā sakarsētā eļļa apcep sīpolu, tad pievieno tomātus, apcep. Pievieno cukīni, apcep apm. 5 min, tad pannā ieplucina rūpīgi nomazgātus spinātus, pielej saldo krējumu, mazliet ūdeni, pēc garšas pieliek sāli un piparus, apmaisa un ļauj visam 5 min pasautēties. Pa to laiku nelielā daudzumā ūdens iemaisa tējkaroti kartupeļu (var arī kukurūzas) cieti. Pievieno mērcei, izmaisa un ļauj sabiezēt. Tad pārrasina ar citronu sulu, pārkaisa ar zaļumiem (kinzu, baziliku, dillēm - pēc izvēles). Pasniedz kopā ar makaroniem. Var pārkaisīt ar sarīvētu parmesānu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni