Skābputra

5 1

Sastāvdaļas

  • 500 g miežu putraimu
  • 2 glāzes rūgušpiena
  • 5 l ūdens
  • 5 l piena100 g skābs krējums

Pagatavošana

1 min.
  1. Putraimus vāra ūdenī bez sāls mīkstus, bet ne par daudz. Karstai putrai pielej rūgušpienu, no kā rodas kunkuļi. Atdzesē. Aukstai putrai pielej svaigu pienu, pieliek skābu krējumu. Ja putru vēlas skābāku, to var skābēt 1-2 dienas, bez piena! Tāda gadījumā piens pielejams pirms pasniegšanas, tāpat arī krējums.

Komentāri

Rihards 2011. gada 10. jūnijs 11:26
Viens no garsigakajiem un veseligiem edieniem !!!
Inese 2009. gada 3. jūnijs 16:37
Pameģiniet pagatavot, pagaršojiet un rakstiet atsauksmes.
Karstā laikā veselīgi, ērti un garšīgi
Inese Jagere 2009. gada 1. jūnijs 13:59
Gribu dalīties savā pieredzē vārot gardu skābputru. Pamatā - visas putras gatavo vienādi, bet tomēr katrai saimniecei ir sava gatavošanas nianse.
_________
Miežu putraimus vāru ūdenī bez sāls, mīkstus, bet ne par daudz.
Ja mājās ir rūgušpiens, tad ar karoti lēni to lieku karstā putrā.
Nolieku visu skābēt - 1-2 dienas. Kad vajadzīgais skābums ir sasniegts, putru glabāju ledusskapī.
Ēšanas reizēs katls tiek izņemts no ledusskapja, porciju traukos salieta putra, klāt pevienoju svaigu pienu un sadrupinātu biezpienu.
Krejumu nelietoju.
_________
Tā var vasaras karstumā, vairākas dienas nedomāt par darbošanos pie karstas plīts.
Skabputrai klāt var pasniegt rupmaizi ar sālītu siļķi, ceptu siļķi vai ķilavām.
_________
Labu apetīti!

________________
Rakstiet, ja ir kāds interesants, nesarežģīts ēdiens vasaras karstumā!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Brokastis