Spinātu pīrāgs

2006. gada 18. maijs
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
75 min
1. Svaigos spinātus noskalo, pārlasa un sasmalcina. Brīdi pavāra katliņā, kurā ir ieliets viegls sālsūdens. (Vai arī atlaidina un sasmalcina saldētos spinātus.) Spinātus rūpīgi notecina. Iemaisa spinātos sīpolus un dilles.
2. Olas sakuļ ar pienu, 1 ēd. k. eļļas un garšvielām. Iedrupina sieru.
3. Izveltnē nedaudz vairāk kā pusi mīklas. Ieklāj cepeša veidnē, veidojot arī sānu maliņas. Sadursta mīklu ar dakšiņu. Apmēram 10 minūtes cep cepeškrāsnī.
4. Ieklāj veidnē pildījumu. Uzliek pildījumam atlikušās mīklas izveltnētu “vāku”, kuru veido kā rūtiņas, no sagrieztām mīklas strēmelēm. Pārsmērē ar eļļu un sadursta ar dakšiņu. Cep 30-40 min. 200 grādos.

Labu apetīti!
Uz augšu