Japāņu omlete

2006. gada 24. marts
Foto: Aldis K.
Pagatavošana
20 min
1. Olas iesit bļodiņā, ar irbulīšiem izzvejo dzeltenumu turošās saites.
2. Pievieno visas piedevas, viegli sakuļ, tā lai sanāk marmoram līdzīga masa, nedrīkst sakult pilnīgi viendabīgu.
3. Pannu liek uz lēnas/vidējas uguns, iesmērē ar eļļu. Uz pannas ar irbulīti uzpilina olu. Apm. 2 sekunžu laika olai jāsāk cepties viegli sprēgājot.
4. Uz pannas lej daļu olas (apm ¼ vai 1/5 daļu), grozot pannu vienmērīgi izlīdzina. Jāveidojas apm. 2..3 mm biezai kārtai. Burbuļus pārdur. Jācep līdz brīdim, kad ir izveidojies sastindzis olas slānis, bet virsa vēl slapja. Tad no pannas rokturim pretejās puses olu sarullē. Japāņi to dara ar irbulīšie, ērtāk ir lietot silikona cepamo šaufeli. Rullējot pannu tur rokā un omleti nedaudz itkā met gaisā, atbalstot rullēšanas kustību un virzienu. Pannu iesmērē ar eļļu, olas rulli pārbīda uz rokturim pretējo malu, iesmērē atlikušo pannas daļu ar eļļu.
5. Uz pannas atkal uzlej daļu olas, grozot pannu vienmērīgi izlīdzina pa pannu. Jau gatavo olu viegli piepaceļ un ļauj šķidrajai olai patecēt apakšā. Sarullē. Rullīti viegli saspiež, lai atsevišķās kārtas salīp kopā. Ieziež pannu ar eļļu ... utt. līdz visa masa izlietota.
6. Ja rullītis nav sanācis smuks uz pannas, var vēl mēģināt labot kļudu ietinot to bambusa paklājiņā, ko izmanto maki gatavošanai.
7. Ēd sagrieztu šķēlēs ar rīsiem siltu vai atdzesētu uz nigiri zuši vai ar nūdelēm...
8. Cepšanas process pāris reizes jāpamēģina, jāpielāgojas pannai un plītij.
Uz augšu