Ola sīpolā gredzenā uz maizes

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 šķēle kantainās rupjmaizes
  • 1 liela sīpola gredzens (pa visu šķēli), apm. 5..10 mm augsts
  • 1 svaiga ola
  • Sviests
  • Sāls
  • Pipari
  • Un pēc gaumes un patikas: desa, šķīņķis, speķis, siers, tomāti

Pagatavošana

1 min.
  1. Patesība šī recepte ir brīvi improvizējama, es aprakstīšu pāris variantus.
  2. Sakarsē cepeškrāsni ar grillu vai kaadu citu ierīci, kas silda no augšas.
  3. Maizei uzsmērē sviestu, īsi apcep krāsnī, kamēr mana vieglu brūnumu.
  4. Pa kārtām liek virsū desu, sieru utt... Svarīgi ir, lai pati virsēja kārta būtu līdzena. Uz maizes uzliek sīpola gredzenu. Vēlreiz ieliek pacepties.
  5. Gredzenā iesit svaigu olu (svaigai olai ir stingrs baltums, labāk turēsies uz maizes). Pārkaisa ar sāli, pipariem, cep gatavu.
  6. Ja velas mīkstāku dzeltenumu, var pēc īsa cepšanas brīža dzeltenumam uzlikt virsū tomāta, desas, siera vai kādu citu šķēlīti.
  7. Ja ir trauks/panna, kur maizes šķēle(s) saiet blīvi, var likt mazāku sīpola ripu, tā lai tā notur tikai dzeltenumu.
  8. Kad viss gatavs, var pa virsu kaisīt piemērotus zaļumus vai vēl citas garšvielas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Brokastis