Kartupeļu - svaigo gurķu zupa

5 1

Sastāvdaļas

  • 8 - 10 kartupeļi
  • 4 - 5 sīpoli
  • 50 gr sviesta vai margarīna
  • 4 - 5 ķiploka daiviņas
  • 0.5 apm. 0,5 - 0,7l ūdens
  • 250 gr piena (karsta)*
  • 250 gr saldā krējuma (karsta)*
  • 1 ēdk ķimenes
  • 2 garie gurķi
  • Sāls
  • Pipari
  • Šķipsniņa sarkano piparu
  • Mazliet svaiga ingvera

Pagatavošana

45 min.
  1. Kartupeļus un sīpolus sagriež ripās, katlā izkausē sviestu, liek iekšā kartupeļus, sīpolus, saspiestus ķiplokus, sarīvētu ingveru un pielej ūdeni. Piemet sāli un vāra līdz kartupeļi mīksti. Tad visu samaļ ar blenderi, pielej karstu pienu un karstu saldo krējumu un visu kārtīgi izmaisa. Liek klāt mizotus, sarīvētus gurķus, pieber ķimenes, piparus un vēl sāli (pēc garšas). Visu vēlreiz kārtīgi izmaisa, lai veidojas vienmērīga zupas masa. Ja pagatavo kādu laiku pirms ēšanas un ļauj ievilkties ķimenēm, zupa ir garšīgāka. Var pārkaisīt ar dillēm. Ēd ar kādu no itāļu vai graudu maizēm (var sagrauzdēt, lai garšīgāk).
  2. * vegāni var izmantot augu saldo krējumu un sojas pienu - pati nemaz neesmu ar parasto pienu un krējumu gatavojusi, garšo tiešām labi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas