Biešu zupa ar ķimenēm

4 1

Sastāvdaļas

  • 2 - 3 vidēji lielas bietes
  • 4 vidēji lieli kartupeļi
  • ½ nelielas kāpostgalvas
  • 2 lieli burkāni
  • 1 – 2 nelieli sīpoli
  • 1 galviņa ķiploku
  • Sāls
  • Lauru lapas
  • Pipari (graudiņos)
  • Selerijas un/vai pētersīļa sakne
  • Sarkanie pipari
  • Ķimenes

Pagatavošana

45 min.
  1. Dārzeņus notīra un sagriež garenos salmiņos. Lielā katlā uzvāra ūdeni (tik daudz, lai pievienojot dārzeņus, saglabātos vidēji šķidras zupas konsistence), iemet garšvielas (pēc garšas), veselus, notīrītus sīpolus, sagrieztu selerijas sakni un šķēlītēs sagrieztus ķiplokus (ja grib, var pievienot arī kādu dārzeņu buljona kubiņu), tad vārošajā šķidrumā liek iekšā bietes un burkānus, pavāra ~ 5 minūtes, tad pievieno kartupeļus, bet vēl pēc ~ 5 – 7 min, pievieno arī strēmelēs sagrieztus kāpostus. Vāra tik ilgi, kamēr dārzeņi mīksti. Vārot nogaršo, vai netrūkst sāls vai asuma. Var ēst ar krējumu un lociņiem.
  2. Ja gribas savdabīgāku garšu, zupā var likt arī kāļus, pierīvēt ingvera sakni u.taml.
  3. Porciju skaits atkarīgs no ēdelības pakāpes!

Komentāri

Ieva 2009. gada 2. augusts 19:05
Ljoti jauka recepte!!!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas