Sākums > Receptes > Uzkodas

Kartupeļi mizā ar linu eļļu

2006. gada 11. februāris
Foto: nikolajs maļinovskis
Pagatavošana
10 min
1. Nomizo kartupeļus(jāizmanto tos,kurus vāra uz plīts,ko kurina ar malku.Nu var jau arī uz gāzes vārītos)
2. Iztīra un sagriež siļķīti gabalos,
3. sagrieztus gabaliņos kartupeļus samaisa ar sulīgu un ne pārāk asu ,sagrieztu sīpolu,
4. Un pārlej(nežēlojot)ar latgalē spiestu,vietējo linu eļļu.
5. Siļķi piekož klāt.ja vajaga-arī maizi.
6. Ja atļauj situācija 100gr pašbrūvēta šņabja būs vietā.Garšo īpatnēji,īpaši ja eļla ir svaigi spiesta,bet ir sātīgs ēdiens...un vietējais.(eļļa pie mums pa 0.50- 1.00ls puslitrā)
Uz augšu