Bruschetta

2006. gada 11. janvāris
Foto: Aldis K.
Pagatavošana
50 min
1. Sākotnējā bruschetta bija apgrauzdeta maize, kas tika ierīvēta ar ķiploku, pa virsu uzpilināja olīveļļu.
2. Tomatus nomizo, atsēklo (sk. apakšā *), sagriež kubiciņos. Pievieno smalki sagrieztu ķiploku, sāli, piparus, eļļu un paareejaas sastavdaļas.
3. Maizi apgrauzdē, īsi pirms servēšanas saliek pa virsu tomātu masu.
4. Variants: pa virsu tomatiem liek mozarella šķēlīti un ļoti karstā cepeškrāsnī īsi no virsas apcep.
5. Variants: ja kādam negarso jēli tomāti, tos var apcept, garšvielas pievieno beigās.
6. (*)
7. Tomāta mizu iegriež krustveidā tai vietā, kur bija zieds. Liek verdošā ūdenī, karsē, līdz miza griezuma vieta sak atdalīties. Tomatu strauji atdzesē aukstā ūdenī. Tagad var nomizo. Lai atsēklotu, tomatu pārgriež šķērsām - t.i. pie vienas pisītes paliek kāta vieta, pie otras zieda vieta. Tad ar pirkstu var izspiest sēklas no kambariem. Beigās vēl drusku saspiež visu tomatu, izpilēs pēdējās sēklas.
Uz augšu