Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Phad thai (ceptas rīsu nūdeles)

2006. gada 9. janvāris
Foto: Aldis K.
Pagatavošana
20 min
1. Sojas asnus iemērc aukstā ūdenī.
2. Rīsu nūdeles iemērc vai īsi apvāra (cietākas par al dente).
3. Tofu sagriež 1cm lielos kubiņos.
4. Vokā ielej eļļu, ieber kaltētās garneles un rutku un īsi apcep. Pievieno tofu, apcep. Pievieno garneles, nocep sulu (ja sula neveodojās, tikai samaisa), visu babīda malā. Brīvajā vietā iesit olu, maisot stingri apcep.
5. Pievieno nūdeles, tamarindu, sojas mērci, palmu cukuru. Uz mazas liesmas maisot cep, kamēr nūdeles mīkstas. Ja nūdeles pārak sausas, pielej nedaudz ūdeni.
6. Ķiploku lapas sagriež 2,5 cm garuma (var aizstāt ar puravu, apm. 100g, lapas griež 5 mm platās strēmelēs). Karstās nūdelēs iemaisa sagrieztās ķiploki lapas un sojas asnus.
7. Phad Thai servē ar cukuru, grauzdētiem čillī un laima daivīņu.
8. Pa virsu uzber nedaudz svaigas ķiploku lapas un svaigus sojas asnus.
9. Taizemiešu gaumē ēdiena pamatgarša ir asa saldskāba.
10. Tamarind: parasti veikalos tirgo tamarind mīkstumu tādā puskaltētā veidā. Šo mīkstumu sajauc ar ūdeni 1:2, ļauj drusku pamirkt, tad izberž caur sietu. Parktisks padoms: uzreiz izmērcēt visu paciņu, izberzt caur sietu, atlikušo tamarind biezeni iesaldē ledus kubiciņu formā, pēc tam lieto saldētos kubiciņus = 1 ēk.
Uz augšu