Sāļā torte ar cepšanu

5 1

Sastāvdaļas

  • Sastāvdaļas
  • Mīklai
  • 200 g miltu
  • 3 ēd.k.aukstā ūdens
  • ½ tējk.sāls
  • 150 g sviesta
  • Kviešu miltu
  • Virsū likšanai
  • 4 olas
  • 1 /8 l skābā krējuma
  • 250 g ementāles siera
  • 1 ēd.k. saldās paprikas
  • 3 ēd.k.sakapātu pētersīļu
  • 150 g žāvētas cauraugušas cūkgaļas

Pagatavošana

60 min.
  1. Miltus ieber cepamā traukā, vidū iespiež iedobi, ielej ūdeni un kopā ar nedaudz sāls un miltiem sajauc putriņā. Virsū uzliek sviestu un visu samīca vienmērīgā mīklā, atstāj uz 30-40 minūtēm. Mīklu izrullē, ieliek ieziestā tortes veidnē ar noņemamu sānu daļu (24 cm diametrā) un izveido 2-3 cm augstu malu. Mīklas pamatni apkaisa ar kviešu miltiem.
  2. Gaļu un sieru sagriež mazos kubiņos. Krējumu sakuļ ar olām, iejauc kubiņus, pētersīļus un papriku. Gaļas-olu masu uzliek uz mīklas pamata un izlīdzina ar mīklas lāpstiņu. Torti cep 35-45 minūtes 210-220 C un pasniedz karstu. Vakariņās lielākoties klāt pasniedz svaigus galviņsalātus pikantā zaļumu marinādē.
  3. (C)
  4. http://virtuve.calis.lv/receptes/saldie-eedieni/saalie-saldie/saalaa-torte-ar-cepsanu/

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti