Bavāriešu aprikozu klimpas

5 1

Sastāvdaļas

  • Mīklai
  • 1 kg kartupeļu
  • 1 ola
  • 2 ēdamkarotes sviesas
  • 250 g miltu
  • Pildījumam
  • Aprikozes
  • Rafinādes cukurs
  • Rīvmaize
  • Sviests

Pagatavošana

1 min.
  1. Kartupeļus izvāra, samīca ar olu un miltiem, pieliek sviestu un labi samīca.. Mīklu izveltnē 3 mm biezumā, sadala kvadrātos ar tādu aprēķinu, lai uz katra kvadrāta varētu uzlikt 1 aprikozi. Kauliņa vietā katrā aprikozē ieliek cukura graudiņu, pēc tam veido klimpas un vāra vieglā sālsūdenī zem vāka. Kad klimpas sāk uzpeldēt, tās notecina, apvīļā rīvmaizē, pārkaisa ar cukuru un cep lielā eļļas daudzumā. Pasniedz karstas pārkaisītas ar pūdercukuru.

Komentāri

Lita 2014. gada 26. maijs 21:13
Šis nav receptes oriģināls. Klimpas oriģinālā variantā tiek tikai vārītas un tad apviļātas rīvmaizē, kas iepriekš apgrauzdēta sviestā.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti