Gardā ābolu kūka

3 1

Sastāvdaļas

  • 200 g sviesta vai margarīna
  • 3 olas
  • 1 glāze pūdercukura
  • 2 glāzes miltu
  • Nažagals sodas
  • Vanilīncukurs
  • 3 āboli labāk skābāki
  • Rozīnes
  • Lazdu rieksti (sasmalcināti)

Pagatavošana

1 min.
  1. Taukvielas saputo ar trim ceturtdaļām cukura. Pievieno trīs olu dzeltenumus, sodu, vanilīncukuru. Trešdaļu no iegūtāas masas uz stundu liek ledusskapī (saldētavā). Pārējo mīklu (ja vēlas, tai var pievienot rozīnes un riekstus) izklāj un ietaukotas pannas. Uzloka mīklai maliņas. Pārklāj ar rīvētiem āboliem un saputotiem olu baltumiem. Izņem no saldētavas sasalušo mīklu, sarīvē un pārkaisa visam pāri. Cep sakersētā cepeškrāsnī aptuveni 15 minūtes. Kad kūka atdzisusi, to apber ar pūdercukuru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize