Ziemassvētku brendija kūka

4 1

Sastāvdaļas

  • ½ paciņa sviesta
  • ½ glāze brūnā cukura (var parasto)
  • ¼ gāzes medus
  • 2 olas
  • 1 glāze miltu
  • 1 tējkarote cepamais pulveris
  • 1 tējkarote maltu smaržīgo garšvielu (kanēlis, kardamons, krustnagliņas, ingvers, muskatrieksts u.c.)
  • Sāls - naža gals
  • ½ Citrona miziņa - sarīvēta
  • 1 /3 gāzes apelsīnu sulas
  • 2 glāzes sasmalcinātu žāvētu augļu (rozīnes,aprikozes, dateles, vīģes, m.plūmes, ķirši, ananāsi u.c.)
  • ½ glāzes cukātu
  • 1 glāze sasmalcinātu lazdu riekstu vai (un) mandeles
  • ½ gāze brendija liķiera, brendija vai cits

Pagatavošana

130 min.
  1. traukā saputo sviestu, medu, cukuru līdz veidojas viendabīga masa.
  2. Pievieno olas
  3. Miltus samaisa ar cepamo pulveri un garšvielām, iesijā caur sietu. Putojot pieviemo miltus un apelsīnu sulu.
  4. Sajauc žāvētos augļus, cukātes, riekstus, citrona miziņu un iecilā lēni masā. Samaisa labi.
  5. Keksa vai citā veidnē ieklāj cepamo papīru ielej mīklu. Cepj 130 - 150 grādos.
  6. Gatavo kūku atdzesē, izņem no formas, ietin cieši marlē, kas samērcēta brendija liķierī.
  7. Tad ietin folijā. Liek ledusskapī vai vēsumā.
  8. šādi jānotur vismaz 1 nedēļa, var arī vairākas, lai ievelkas un nobriest.
  9. Ir ļoti garšīga un tieši ar Ziemasssvētku vai Jaunā gada aromātu.
  10. Nepaspēsiet uz Ziemassvētkiem, cepiet uz Jauno gadu! Nenožēlosiet!
  11. Tā daru jau 3 gadu un visi jau to vien dara, kā gaida šo kīku...

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni