Ogu mērce

5 1

Sastāvdaļas

  • Saldētas zemenes, ķirši, upenes, meža ogas (daudzumu pats var izvēlēties, kas vairāk garšo). 2 cilvēkiem pieteik ar 1 paciņu ogu, t.i. aptuveni 500 g
  • 1 - 2 ēk. k. cukurs
  • Vaniļas cukurs
  • Kanēlis
  • ½ apelsīna
  • 1-2 tējkarotes kartupeļu cietes

Pagatavošana

10 min.
  1. Saldētās ogas ieber katliņā un novieto to uz uguns (saldētās ogas var gan atkausēt, gan arī izmantot neatkausētas);
  2. Pārlej pāri siltu ūdeni (tā, lai pilnībā nepārklāj ogas);
  3. Vāra uz vidējas liesmas kādas 5 minūtes;
  4. Kad parādās pirmie ūdens burbulīši, pievieno cukuru apt. 1-2 ēd.k. (var arī izmantot cukura aizstājēju - 3 gab.), pievieno vaniļas cukuru (visu pievieno pēc garšas) un vāra vēl kādas 5 minūtes;
  5. Kad jau gaisā izplatās salda ogu smarža un ogas ir mīkstas, bet ne izšķīdušas, pievieno sulu no ½ apelsīna, kanēli un izšķīdinātu 1 - 2 tējkarotes kartupeļu cietes.
  6. Vēl pavāra kādas 1-2 minūtes, līdz mērce sabiezē.
  7. Pasniedz ar (a) saldējumu (sanāks saldējums ar karsto ogu mērci); (b) biezpiena sacepumu utt.
  8. Nākamājā rītā var izmantot ievārījuma vietā, pasniedzot to kopā ar auzu pārslu biezputru. ;)

Komentāri

zane 2013. gada 3. oktobris 14:45
njaaam laikam gardi

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti