Īpašais ābolu pīrāgs

3 1

Sastāvdaļas

  • 2 glāzes kefīra(var rūgušpiena)
  • 2 glāzes milti
  • 2 olas
  • Pusglāze cukurs
  • Pusēdamkarote soda
  • Āboli lielie 4-6(labāk antonovkas,ja nav -ņemt tikai skābus ābolus)
  • 1.5 drumstalām-margarīns200gr,cukurs 1,5-2gl.,milti =300-400gr.,kanēlis pēc izvēles

Pagatavošana

1 min.
  1. ābolus nomizo,izņem serdes,rīvē rupjās rīvēs.kefīru,cukuru,sodu,olu kārtīgi samaisa,pievieno miltus,samaisa viendabīgā mīklā,atstāj mazliet"uzrūgt''.tad masai pievieno ābolus,samaisa.drumstalām visas sastāvdaļas kārtīgi taisa kamēr drupani.ja nav drupani,pievieno vēl miltus.uz plātes liek cepampapīru,masu virsū,uzkaisa daudz drumstalas virsū,liek cept .gatavi ir,kad virspuse brūna,sērkociņu galiņi sausi.karstie ir ļoti mīksti,aukstie nav ļoti mīksti,bet ļoti garšīgi!.ēd un dzer ar pienu vai tēju.p.s.margarīna vietā var ņemt sviestu,tikai mīklai jāpievieno mazliet sāls.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize