Ungāru nacionālā zivju zupa (halaszle)

3 1

Sastāvdaļas

  • 2 kg dzīvu karpu
  • 150 g zaļās paprikas
  • 70 g svaigu tomātu
  • 250 g sīpolu
  • 30 g sarkano piparu
  • Sāls

Pagatavošana

1 min.
  1. zivi iztīra, sagatavo fileju, novelkot tai ādu. Fileju ik pēc centimetra, puotra ar asu nazi iegriež, izņemot asakas.
  2. Sagriež 2 centimetru gabaliņos, viegli apsāla un ieliek ledusskapī. No atlikušajām daļām vāra buljonu.
  3. Kad tas gatavs, izkāš caur rupju sietiņu, lai zupa iznāktu biezāka.
  4. Liek uz uguns vārīties, pievieno piparus.
  5. Pirms apsniegšanas ieliek zivs gabaliņus un vāra vēl apmēram 10 minūtes.
  6. Pasniedz ar sausu, vieglu Ungāru vīnu.
  7. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas