Sākums > Receptes > Zupas

Ungāru nacionālā zivju zupa (halaszle)

2005. gada 29. oktobris
Foto: Evita Bole
Pagatavošana
1 min
1. zivi iztīra, sagatavo fileju, novelkot tai ādu. Fileju ik pēc centimetra, puotra ar asu nazi iegriež, izņemot asakas.
2. Sagriež 2 centimetru gabaliņos, viegli apsāla un ieliek ledusskapī. No atlikušajām daļām vāra buljonu.
3. Kad tas gatavs, izkāš caur rupju sietiņu, lai zupa iznāktu biezāka.
4. Liek uz uguns vārīties, pievieno piparus.
5. Pirms apsniegšanas ieliek zivs gabaliņus un vāra vēl apmēram 10 minūtes.
6. Pasniedz ar sausu, vieglu Ungāru vīnu.
7. Labu apetīti!
Uz augšu