Sākums > Receptes > Zupas

Taizemiešu vistas zupa (tom kha kai)

2005. gada 12. oktobris
Foto: Kārlis Streips
Pagatavošana
30 min
1. Nogriez astoņas biezas šķēles ingvera vai galangala, nemizo to. Noņem citrona zālei cieto ārējo apvalku un sagriez zāli gabalos.
2. Ieliec katlā buljonu, ingveru un citrona zāli. Katru Kaffira laima lapu pārplēs uz pusēm un ieliec katlā (ja lieto laima augļa mizu, ieliec to katlā). Uzvāri uz vidējas uguns un turpini vārīt vienu minūti.
3. Pielej kokosrieksta pienu, ļauj atkal uzvārīties.
4. Pievieno tamarindu, čili mērci, cukuru un zivs mērci. Maisi un vāri, līdz cukurs izkusis.
5. Mazliet saspied asos pipariņus. Ja lieto lielo piparu,sagriez to gabalos un izņem tam sēklas. To darot, NEAIZSKAR ACIS!
6. Ielej zupu terīnē un virsū uzliec mazos pipariņus vai lielā pipara gabalus.
7. Piezīme: Ingvers, citrona zāle un laima lapas nav domātas ēšanai, tās var izņemt, pirms zupu lej terīnē, taču zupā atstātas, tās turpinās dot savu garšu. Ņem vērā, ka šis ēdiens ir visai ass.
8. * Visas minētās sastāvdaļas var atrast labākajos pārtikas veikalos, Āzijas ēdienu nodaļā. Galangals un Kaffira laima lapas būs žāvētas, citrona zāli (lemongrass) reizēm var atrast svaigu, reizēm kaltētu. Ja nevar atrast Kaffira laima lapas, var lietot laima augļa mizu, sagrieztu gabalos. Tamarinds ir Āzijas auglis un nāk burciņās, mērces formā. Ja veikalā atrodi chili-tamarinda mērci (nam phrik pao), lieto to.
Uz augšu