Vecāsmammas brūkleņu zapte

5 1
Ļoti garšīgs pie pankūkām. Ideāls biskvīta ruletēm, tortēm, groziņiem zem putukrējuma.

Sastāvdaļas

  • 10 l spainis gatavu ābolu, vēlams Balto dzidro
  • 3 l brūkleņu
  • 2 kg cukura
  • 1 l ūdens

Pagatavošana

60 min.
  1. Ābolus nomizo un sagriež gabaliņos. Lai tie nebrūnētu griešanas laikā, trauka apakšā ielej nedaudz ūdens. Liek katlā ar visu ūdeni un vāra līdz āboli sašķīduši putriņā.
  2. Brūklenēm uzlej vārošu ūdeni, ļauj atdzist, tad ūdeni nolej, bet brūklenes samaļ gaļas mašīnā vai virtuves kombainā un pievieno ābolu biezenim.
  3. Pieber cukuru, pavāra minūtes 5, neaizmirstot maisīt, lai ievārījums nepiedeg.
    Lej burkās, aizvāko un viss.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

aija 2016. gada 26. septembris 13:17
kaa var vaariit ar baltajiem dzidrajiem,ja tie jau beidzas,bet bruuklenes tik saakas...,es citus rudens aabolus liksu.
Dzintra 2012. gada 28. augusts 21:59
Mana vecmāmiņa un mamma vārīja brukleņu, rudens ābolu ievarijumu,uzglabāja māla podā.Bruklenes ievāca gatavas,saplaucēja,nolika vēsumā,kad bija gatavi rudens sarkanie āboli tad vārīja zapti,cukuru nelika klāt.Pirms ēšanas piebēra.
Dace 2011. gada 29. augusts 09:45
Mana vecmāmiņa arī tā darīja - uzvārīja bez cukura un ziemā paši pievienojām cukuru, cik gribējām.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi