Marinētas bietes

3 1
Marinētas bietes
Foto: Depositphotos

Sastāvdaļas

  • 1 kg biešu
  • 0.5 tējk. ķimeņu
  • Marinādei:
  • 50 -75 g cukura
  • 5 g sāls
  • 2 -3 krustnagliņas
  • 4 smaržīgie pipari
  • 2 lauru lapas
  • Kanēļa miza
  • 3 -4 ēd. k. 9%etiķa

Pagatavošana

150 min.
  1. Vispirms vāra bietes, tad nomizo, sagriež ar robaino nazi (var parastu) vai rīvē rupjās rīvēs.
  2. Marinādei uzvāra ūdeni, pievieno garšvielas (izņemot etiķi,ķimenes), vāra 5-10 min.
  3. Tad izkāš caur sietu, tad pievieno etiķi.
  4. Sagatavotās bietes pilda burkās, pārkaisa ar ķimenēm un pārlej karstu marinādi.
  5. Pasterizē 85 grādu temperatūrā. 0,5l burkas-10 min., 1 l - 15 min.
  6. Aizvāko, ar vāciņu uz leju patur 1 stundu.
  7. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Vilnis Salzemnieks 2017. gada 13. augusts 10:35
Nevaru ciest bietes ar ķimenēm. Un vispār marinētām bietēm nav vajadzīgas ne kādas garšvielas! Rodas iespaids ka apzināti tiek darīts viss lai nomāktu biešu garšu vispār kā tādu.
laase 2014. gada 1. novembris 08:45
sanāca ļoti gardi. kā parasti 1 l h2o
iveta 2012. gada 30. jūlijs 10:05
cik udens daudzums jalieto.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi