Vienkāršā ābolu kūka

2005. gada 25. augusts
Foto: Jolanta Mediņa
Pagatavošana
30 min
1. Nomizo apmēram 1 kg (var arī vairāk) ābolus un sagriež šķēlītēs.
2. Sacepumu pannā 35x35 cm, ieklāj cepamo papīru tā, lai malas uzliecas uz augšu gar pannas malām. Uz cepamā papīra uzber ābolu šķēlītes.
3. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumiem pieber 7 ēdamkarotes cukuru un saputo. Ar koka karoti saputotajā masā iecilā 7 ēdamkarotes bez kaudzes miltus.
4. Stingrās putās saputo olu baltumus un iecilā dzeltenumu masā.
5. Pannā āboliem pārkaisa nedaudz cukuru un kanēli. Tad lej virsū biskvīta mīklu. Cep 220 grādus karstā cepeškrāsnī, kamēr pārbaudot ar kociņu mīkla vairs pie tā nepielīp.
6. Kad kūka gatava, to izgāž no pannas tā, lai biskvīts paliktu apakšā un āboli virsū. Noņem cepamo papīru. Var uzkaisīt vēl nedaudz cukuru un kanēli, lai būtu aromātiskāk.
7. Ābolu laikā pie labas kafijas vai tējas nekas nevar būt labāks. Ja ir vēlēšanās, tad var pašikot arī ar putukrējumu.
Uz augšu