Vienkāršā ābolu kūka

4 1

Sastāvdaļas

  • Āboli
  • 7 olas
  • 7 ēdamkarotes cukurs
  • 7 ēdamkarotes milti
  • Cukurs un kanēlis ābolu pārkaisīšanai

Pagatavošana

30 min.
  1. Nomizo apmēram 1 kg (var arī vairāk) ābolus un sagriež šķēlītēs.
  2. Sacepumu pannā 35x35 cm, ieklāj cepamo papīru tā, lai malas uzliecas uz augšu gar pannas malām. Uz cepamā papīra uzber ābolu šķēlītes.
  3. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumiem pieber 7 ēdamkarotes cukuru un saputo. Ar koka karoti saputotajā masā iecilā 7 ēdamkarotes bez kaudzes miltus.
  4. Stingrās putās saputo olu baltumus un iecilā dzeltenumu masā.
  5. Pannā āboliem pārkaisa nedaudz cukuru un kanēli. Tad lej virsū biskvīta mīklu. Cep 220 grādus karstā cepeškrāsnī, kamēr pārbaudot ar kociņu mīkla vairs pie tā nepielīp.
  6. Kad kūka gatava, to izgāž no pannas tā, lai biskvīts paliktu apakšā un āboli virsū. Noņem cepamo papīru. Var uzkaisīt vēl nedaudz cukuru un kanēli, lai būtu aromātiskāk.
  7. Ābolu laikā pie labas kafijas vai tējas nekas nevar būt labāks. Ja ir vēlēšanās, tad var pašikot arī ar putukrējumu.

Komentāri

Marta 2011. gada 13. janvāris 17:28
Edmi - šādus cilvēkus, kuri neēd neko no dzīvnieku valsts, sauc par vegāniem, ne veģitāriešiem.!
Edmis 2009. gada 25. decembris 12:20
Nu zel Draupadi, ka jums ir tadas vajas zinasanas par vegetariesiem. Jusu zinasanai ir vairaku veidu vegetariesi,tai skaita ari tadi,kas need neko kas man no dzivas butnes. Live and learn!!!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize