Sākums > Receptes > Deserti

Torte "sātana deserts"

2005. gada 12. augusts
Foto: Gunita Guseva
Pagatavošana
1 min
1. 100 g melnās šokolādes izkausē. Saputo 60 g cukura + 6 ½ ēdamkarotes piena + 1 olas dzeltenumu. Iemaisa šokolādē un ļauj atdzist.
2. 3 olu baltumus saputo ar 2 ēdamkarotēm cukura stingrās putās.
3. 4 ēdamkarotes margarīna saputo ar 2 tējkarotēm vaniļas cukura un 80 g cukura, kas samalts pūdercukurā, pievieno 2 olu dzeltenumus, ½ tasīti piena, šķipsniņu sāls, 17 ēdamkarotes miltu un 1 tējkaroti cepamā pulvera.
4. Uzmanīgi iemaisa šokolādes masu un saputotos olu baltumus.
5. Formu iesmērē ar eļļu un apbārsta ar miltiem. Krāsni uzsilda līdz 180 grādiem, cep 40 - 45 minūtes, atdzesē, sagriež 2 ripās.
6. Saputo ½ l saldā krējuma ar 1 tējkaroti vaniļas cukura un 3 ēdamkarotēm pūdercukura, beigās ieputo 2 ēdamkarotes kakao pulvera.
7. Ripas aplaista ar brendiju, uz apakšējās var uzsmērēt nedaudz dzērveņu ievārījuma. Putukrējumu smērē starp kārtām un virsū, arī sānu malas neatstāj bez ievērības. Visu dāsni apbārsta ar sarīvētu melno šokolādi vai kakao pulveri (man pašai labāk garšo ar kakao). Ir labi, ja kādu brīdi ļauj tam visam ievilkties (es parasti atstāju kūku vēsumā līdz nākamajai dienai, vasarā gan nav ieteicams tā darīt).
Uz augšu