Vaniļas mērce

5 1

Sastāvdaļas

  • 500 ml piena vai saldā krējuma
  • 100 g cukura
  • 4 olu dzeltenumi
  • 1 vaniļas standziņa

Pagatavošana

20 min.
  1. Saputo olu dzeltenumus ar cukuru.
  2. Pienu vai saldo krējumu ielej katliņā.
  3. Salauž vaniļas standziņu un saturu pievieno pienam (arī pašu standziņu). Uzvāra pienu un ielej mazliet no tā bļodā ar olām, visu laiku maisot.
  4. Bļodas saturu ielej katliņā ar pienu, intensīvi maisot, kamēr sabiezē. Mērces temperatūra nedrīkst pārsniegt 84 grādus! Izņem vaniļas standziņu. Var turēt ledusskapī 2-3 dienas.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Ilva Daniela 2011. gada 7. maijs 10:27
forši sanāca garšīgi

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti