Skābēti gurķi arī siltam pagrabam

3 1

Sastāvdaļas

  • 3 litru burkā
  • Nelieli gurķi
  • Dilles
  • Upeņu lapas
  • Mārrutku saknīte
  • Ķiploki - 1 liela daiva
  • Ķiršu lapas
  • Ozollapas
  • Koriandra sēkliņas
  • 2 lapiņas lupstājs ( var arī nelikt - garša ļoti specifiska)
  • 3 ēdamkarotes sāls
  • Auksts ūdens
  • Ievu lapas 4 gab.(Ļoti svarīgi)

Pagatavošana

1 min.
  1. Sakārto burkā visu kārtām izņemot ievu lapas.
  2. Aukstā ūdenī izšķīdina sāli, uzlej gurķiem.
  3. Noliek sapildītās burkas uz lieliem šķīvjiem siltā vietā norūgt, plastmasas vāciņus uzliek tikai uz burkām nepiespiežot.
  4. Raudzē kamēr vairs neputo, uzklājusies brūngana plēvīte.
  5. Burkā esošo šķidrumu nolej katlā un uzkarsē līdz vārīšanās stāvoklim.
  6. Gurķus un garšvielas izber lielā traukā, burkas izmazgā un blīvi sapilda ar noraudzētajiem gurķiem, uzlej vārošo sālījuma šķidrumu, katrā burkā virspusē uzliek 4 ievu lapas, noslēdz ar jauniem, stingriem plastmasas vāciņiem
  7. Labākais, ka var glabāt siltā pagrabā, gurķi neuzpelē un ir garšīgi līdz jaunai ražai.
  8. Liekas ,ka darba ir daudz, bet nav tik traki.
  9. Ietaupās burkas, jo saliekot noraudzētos gurķus no 3 burkām gurķi izvietojas 2 burkās.

Komentāri

vineta 2012. gada 19. augusts 12:27
kapec skapetiem gukiem paliek tuksi vidi pectam
nika 2011. gada 7. marts 10:49
es daru tā
sapildu burkās gurķus ar garšvielām-augšā diļļu lietussargus,ņemu uz 1l auksta ūdens 2ēd. karotes sāls un leju burkā kad parādās putas,td šķidrumu leju katlā un uzvāru marinādi,nomainu dilles burkas augšpusē un uzleju karstu marinādi-vāku ciet(plastmasas protams) un uz pagrabu,var turēt arī dzīvoklī (ja kaut kas ir neskaidrs-jautā)
Inta 2010. gada 14. augusts 12:18
Kāda nozīme ir ievu lapām?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi