Marmora kūka

3 1

Sastāvdaļas

  • Pusglāze piens
  • 270 gr.miltu
  • 300 gr.sviests
  • 150 gr.cukurs
  • 4 olu dzeltenumi
  • 6 olu baltumi
  • Vanilīncukurs
  • 2 ēdk.kakao
  • 1 tējk.cepamāpulvera
  • Puscitrona miziņa un sula

Pagatavošana

40 min.
  1. mīkstu sviestu ar cukuru un vanilīncukuru saputo krēmā,pakāpeniski pieputo pa vienam olu dzeltenumam,rīvētu citrona miziņu un sulu.pielej pienu,pievieno miltus,kuros iemaisītscepamais pulveris,samaisa.trešdaļu mīklas atdala,tai pievieno kakao,samaisa.olas baltumus saputo stingrās putās,atdala atbilstoši mīklas gaišajai un brūnajai daļai,uzmanīgi iecilā mīklā.taisnstūra veida formā ieklāj cepamo papīru un kārtām ar karoti liek gaišo un brūno mīklu.cep 40 minūtes 200grādu t.cepšanas laikā krāsns durvis nedrīkst virināt,jo kūka var sakristies.gatavību pārbauda ar kociņu.kūku atdzesē formā,izņem,noņem papīru,sagriež šķēlēs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize