Vistas tikka masala (ļoooti garšīgs indiešu ēdiens)

4 1

Sastāvdaļas

  • Receptē minētās garšvielas var iegādāties vai nu krišnu veikalā, vai arī ekoproduktu veikaliņā... Garšvielas ir ļoti nozīmīgas, jo dod ēdienam to neatkārtojamo garšu! ;)
  • Marinādei
  • --> 1 kg vistas filejas, sagrieztas pāris cm lielos gabaliņos
  • --> ¼ tase jogurta bez piedevām
  • --> 3 tējkarotes sakapāta ingvera
  • --> 3 tējkarotes sasmalcinātu ķiploku
  • --> ¼ tējkarote balto piparu
  • --> ¼ tējkarote ķimeņu
  • --> ¼ tējkarote žāvētas muskatrieksta mizas
  • --> ¼ tējkarote muskatrieksta
  • --> ¼ tējkarote zaļā kardamona pulvera
  • --> ¼ tējkarote čili pulvera
  • --> ¼ turmerika pulvera
  • --> 3 ēdamkarotes citronu sulas
  • --> 4 ēdamkarotes augu eļļas
  • --> Kausēts sviests (ghee)
  • Citās receptēs klāt like garam masala, dhaniya pulverus
  • Mērcei
  • --> 100 gr tomātu pastas
  • --> 200 gr tomātu biezeņa
  • --> 1 kg sagrieztu tomātu
  • --> 2 tēkaroties ingvera pastas
  • --> 2 tējkarotes ķiploku pastas
  • --> 2 tējkarotes zaļo čili piparu
  • --> 1 tējkarote sarkano čili piparu
  • --> 2 tējkarotes krustnagliņu
  • --> 8 zaļā kardamona pākstis
  • --> Sāls
  • --> 3 ēdamkarotes sviesta
  • --> 2/3 tases saldā krējuma
  • --> 1 tējkarote fenugreka lapu
  • --> 2 tējkarotes sasmalcināta ingvera
  • --> Medus pēc garšas
  • Citās receptēs liek klāt saceptus sīpolus, koriandru

Pagatavošana

1 min.
  1. Vakarā sajauc visas marinādes sastāvdaļas izņemot sviestu, ieliek gaļu, atstāj ledusskapī uz nakti marinēties.
  2. Nākamajā dienā- cep vistu aptuveni 8 minūtes, divas reizes apsmērējot gabaliņus ar sviestu.
  3. Pievieno palikušo marinādi un cep vēl kādas 2 minūtes.
  4. Tad taisa mērci. Zaļajiem čili izņem sēklas, tos sagriež.
  5. Tomātiem, tomātu pastai un biezenim pievieno 4 tases ūdeni, pievieno ingvera un ķiploku pastu, zaļos čili, sarkano čili, krustnagliņas, kardamona pākstis un sāli.
  6. Cep zemā temperatūrā, kamēr tas viss izskatās pēc pabiezas mērces.
  7. Izberž caur sietu un uzvāra.
  8. Pievieno sviestu un saldo krējumu, samaisa
  9. Ja mērce šķiet rūgtena, pievieno medu.
  10. Visbeidzot pievieno fenugreku un sagriezto ingveru, pasniedz kopā ar vistu un Basmati rīsiem.

Komentāri

Nora 2012. gada 2. jūnijs 22:17
Indiešu ēdienos mēdz būt simts garšvielu. Vienu reizi redzēju, kā indietis taisa ēst - tur bija kaut kas ap 30 garšvielām. Un garšoja de-beš-ķī-gi. Tā ka, tie, kas smejaties, palasiet par indiešu virtuvi.
Laura 2010. gada 24. oktobris 23:47
Jautaajums- kur atrodas tas krisnu veikals vai ekoproduktu veikals??? :))
suse 2010. gada 27. augusts 15:23
xe xe..jautaajums vietaa...... : )))))

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni