Kugele

5 1

Sastāvdaļas

  • 6 vidēji kartupeļi
  • 100 gr žāvētas gaļas vai speķa (lieliski noder krūtiņa)
  • 1 liels sīpols
  • 2 olas
  • Sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

50 min.
  1. Sagatavo produktus. Kartupeļus nomazgā, nomizo un sarīvē vai izmal caur gaļas mašīnu. Sīpolu nomizo un sarīvē vai smalki sakapā. Žāvēto gaļu sagriez smalkos kubiciņos. Visam piesit klāt 2 olas, pieliec pēc garšas sāli un piparus un rūpīgi sakul (visērtāk to darīt ar dakšiņu).
  2. Cep kugeli. Cepamformas iekšpusi rūpīgi iesmērē ar taukvielām (sviests vai eļļa). Jāseko, lai arī formas maliņas būtu vienmērīgi ietaukotas. Sagatavoto masu klāj formā un rūpīgi izlīdzini, cenšoties lai pie malām būtu biezāks nekā vidū, jo cepoties viducis cepsies visilgāk. Piepildīto formu liec karstā cepeškrāsnī pa vidu un cep 200 º grādu temperatūrā 40-45 minūtes. Gatavību pārbaudi ar koka iesmiņu, iespraužot to kugelē līdz apakšai – gatavs ir tad, kad koka iesmiņš nepaliek mitrs.
  3. Pasniedz. Gatavo kugeli sagriez porcijās vēl karstu, katru porciju pārsmērē ar skābu krējumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni