Saldināta karpa alū

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 karpa
  • 3 burkāni
  • 3 pētersīļi
  • Maza selerija
  • 2 puravi
  • 1 liels sīpols
  • 10 kadiķogas
  • Tējkarote timiāna
  • 5 lauru lapas
  • 1 l tumšā alus
  • 5 karotes sarīvētu piparkūku
  • Paciņa rozīņu
  • Sāls, cukurs
  • Vīna etiķis

Pagatavošana

1 min.
  1. Kastrolī saliekam mazos gabaliņos sagrieztas saknes, sīpolus un visas garšvielas. Ielejam alu un pēc vajadzības pielejam arī ūdeni. Vārām apmēram 20 minūtes. Tad pievienojam sarīvētās piparkūkas un turpinām vārīt, līdz tās labi savārījušās. Mērci cauri smalkai kāstuvei iekāšam tīrā traukā, pēc garšas pieliekam sāli, vīna etiķi un cukuru, pievienojam nomazgātas rozīnes. Notīrītu un, cik iespējams, izņemtām asakām, karpu ieliekam mērcē un lēni vārām mīkstu. Tad karpu uzmanīgi ar lāpstiņu izņemam, ieliekam seklā traukā un pārlejam ar karstu mērci. Vārītus kartupeļus apslakām ar sviestu un pasniedzam atsevišķi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni