Pīle alū

4 1

Sastāvdaļas

  • 1 pīle
  • Pēc vajadzības eļļa
  • Gabals žāvētas krūtiņas
  • 1 burkāns
  • Pētersīlis un neliela selerija
  • Liels sīpols
  • Lauru lapas
  • Tējkarote timiāna
  • Sāls, pipari
  • 0.5 l gaišā alus

Pagatavošana

1 min.
  1. Labi notīrītu pīli no ārpuses un iekšpuses sarīvējam ar sāli un pipariem. Šķēlēs sagrieztu krūtiņu sacepam un uz tās apcepam gredzenos sagrieztus sīpolus. Saceptos taukus pārlejam cepešpannā un uz tiem cepam pīli. Apmēram cepšanas vidū pievienojam sagrieztus dārzeņus un garšvielas. Pielejam pusi alus un zem vāka sautējam mīkstu. Kad pīle mīksta, to izņemam, sadalām porcijās un noliekam siltumā. Mērcei izberžam caur sietu dārzeņus, iebiezinām ar krējumā iekultiem miltiem un pavārām. Beigās pīli aplejam ar mērci un zem vāka noliekam siltumā nostāvēties.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni