Alusbrūža pīle

2005. gada 24. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Pīli izķidājam, rūpīgi notīrām un noskalojam. Nosusinātu sadalām porcijās, kuras no visām pusēm apsālām. Apsālītās porcijas kārtojam kastrolī vai cepešpannā, kurā pīli cepsim.
2. Alu ar garšvielām uzvārām, aukstu marinādi uzlejam pīles porcijām un noliekam zem vāka līdz nākamai dienai nostāvēties. Īsi pirms gatavošanas izkausējam gabaliņos sagrieztu speķi, pieliekam sviestu un ripiņās sagrieztus sīpolus un cepam līdz zeltainumam. Uz ceptajiem sīpoliem uzliekam marinēto pīli kopā ar marinādi un zem vāka sautējam mīkstu. Izcepto pīli izņemam, sulu iebiezinām ar sarīvētu kaltēto maizi, pieliekam sarīvētas piparkūkas un marinētās pīlādžogas. Vārām tik ilgi, kamēr maize un piparkūkas savārījušās. Mērci uzkāšam sagatavotai pīlei, pēc garšas pieliekam sāli un noliekam siltā cepeškrāsnī zem vāka nostāvēties. Pasniedzam ar kartupeļu knēdeļiem.
Uz augšu