Peldošās salas vaniļas mērcē

4 1

Sastāvdaļas

  • 6 Olas (vēlams lauku)
  • 1 Glāze cukura
  • 3 glāzes piena
  • 1 ēd.k. Kartupeļu cietes
  • Vanilīns

Pagatavošana

1 min.
  1. Vispirms atdala olas.
  2. Katrā traukā ieber 3 karotes cukura. Ja bdzeltenumu puto ar rokām, Baltumu ieliek ledusskapī. Ja puto ar mikseri tiad nav jēgas.
  3. Saputo dzeltenumu līdz cukurs izkusis.( ES TO DARU AR MIKSERI UN UZ KĀDU 3 ĀTRUMU.)
  4. UZLIEK KARSĒTIES PIENU.
  5. Puto baltumu pamazām pievienojot cieti. Kad saputots stingrās putās tad ir gatavs. Ja piens ir uzkarsis bet vel nevārās tad no baltuma veido ,,salas", Ar karoti paņem salas lai tās neizšķīst. Uzmanīgi liek pienā.
  6. Nepārtraukti uzmana pienu lai nevārās, bet ir karsts.
  7. 1,5 min. apvāra salas no vienas puses. Tad griež otrādi !UZMANĪGI, TĀS VEL IR TRAUSLAS! Apvāra no otras puses 1,5 min.
  8. Tā visu baltumu.
  9. Kad ,,Salas" gatavas taisa vaniļas mērci.
  10. Pienu ielej bļodā dzeltenumu un izšķīdina to. Ielej katlā un UZKARSĒ! nevāra! Kad mērce kļūst bieza tā ir gatava. Lej bļodā ar salām.
  11. Jaunajām saimniecēm!
  12. Ja tev neizdodas, tad nekreņķējies! Man pašai sanāca tikai 2 reizē ! Toties tagad tās ir kļuvušas par manu specialitāti! Ceru ka izdosies

Komentāri

Raivo 2015. gada 3. februāris 16:59
4 zvaigznītes par to, ka jaunie saimnieki tiek diskriminēti receptes beigās!
zuze 2011. gada 27. februāris 11:51
Kā viņš var būt trekns, ja tur nav ne pilītes tauku? Treknums droši vien būs atkarīgs no tā, kāds piens tiks lietots - nekādu citu taukvielu tak tur nav klāt.
Gita Ziedīte 2010. gada 24. augusts 15:31
Ļoti grezns, skaists un garšīgs ēdiens, taču brīdinu: ārprātīgi trekns. Taisīju šo ar 2 olām un mums, 2 personām sanāca krietni par daudz - porcijas līdz galam nelīda iekšā.
Lai nu kā, paldies par recepti!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti