Savvaļas trusis "sīpoliņš"

4 1

Sastāvdaļas

  • 1 vesels trusis sagriezts glītās porcijās
  • 100 g speķa bez ādas
  • Karote svaiga sviesta
  • Smalkie milti pēc vajadzības
  • 1 liels sīpols
  • Sāls, šķipsna timiāna
  • 10 piparu un smaržīgo piparu graudi
  • 5 lauru lapas
  • 5 krustnagliņas
  • 0.5 l mazāk rūgta gaišā alus

Pagatavošana

1 min.
  1. Samērā lielā kastrolī izkausējam smalki sagrieztu speķi un tajā apcepam biezās šķēlēs sagrieztu nomizotu sīpolu. Sīpolos strauji apcepam sagatavotās truša gaļas porcijas. Tās pēc garšas apsālām, pievienojam visas garšvielas, pielejam mazliet kaulu buljona un ar uzliktu vāku sautējam mīkstu. Sautēšanas laikā gaļu ierīvējam vai aplaistām ar alu. Kad gaļa mīksta un apcepta brūna, to izņemam, bet mērci iebiezinām ar aizdaru no sviesta un smalkajiem miltiem. Pielejam atlikušo alu, un mērci labi savārām. Pēc tam to uzkāšam uz truša porcijām, uzliekam vāku un noliekam siltumā vismaz pusstundu nostāvēties. Laba piedeva ir vārīti kartupeļi, vai arī kartupeļu standziņas un salāti no sarkanajiem kāpostiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni