Elementārā cūkgaļas - kausētā siera mērce

4 1

Sastāvdaļas

  • 350 g cūkgaļas
  • 2 paciņas Dzintara kausētā siera
  • 10 g diļļu + papildus zaļumi, ja ir vēlme
  • Universālo garšvielu maisījums bez sāls
  • Eļļa cepšanai
  • Ūdens sautēšanai

Pagatavošana

60 min.
  1. Cūkgaļu sagriež nelielos gabaliņos un uz lielas uguns apcep pannā, lai izveidotos nedaudz garoziņa.
    Cūkgaļu sagriež nelielos gabaliņos un uz lielas uguns apcep...
  2. Tikmēr katliņā ir uzvārīts ūdens. Sagāž gaļu katlā un sautē. Ūdenim jābūt par trešdaļu vairāk nekā gaļai. Precīzi nepateikšu, bet apmēram 30 - 40 minūšu laikā gaļa būs mīksta.
  3. Sautēšanas laikā pievieno klāt universālo garšvielu maisījmu pēc garšas (ja nepatīk Univ.garšv.mais., varat cīnīties ar dažādu garšvielu dozēšanu paši).
  4. Pievieno klāt abas kausētā siera paciņas katlā un izmaisa.
    Pievieno klāt abas kausētā siera paciņas katlā un izmaisa.
  5. Man patīk vēl pēc tam ieplūkāt iekšā kādus zaļumus, baziliku, pētersīli utt. Ticiet man ņam... ņam... ņam.
    Man patīk vēl pēc tam ieplūkāt iekšā kādus zaļumus, baziliku...
  6. Pasniedz ar tradicionālām piedevām.

    Labu apetīti!
    Pasniedz ar tradicionālām piedevām.

Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

neatceros 2015. gada 9. janvāris 21:24
gaļas vieta var likt krabju nujiņas
ieva 2014. gada 14. maijs 20:36
Paldies par ideālo recepti!
Dagnis 2013. gada 10. augusts 12:53
koko laikam latviešu valodas skolotājs/a :D

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni