Cūkas plecs alus rūpnieku gaumē

5 1

Sastāvdaļas

  • 2 kg notirītas cūkgaļas no pleca gabala
  • Tauki
  • 2 lieli sīpoli
  • Ķimenes
  • Sāls
  • 5 ķiploku daiviņas
  • 1 liels burkāns
  • Puse selerijas
  • Malti pipari
  • Šķipsna ingvera
  • Sarīvētas kaltētas maizes garoziņas pēc vajadzības
  • 1 l gaišā alus
  • "Slidenie" knēdeļi
  • 2 kg sarīvētu zaļu kartupeļu
  • 3 olas
  • Rīvmaize un rupjie milti pēc vajadzības
  • Sāls pēc garšas

Pagatavošana

1 min.
  1. Cūkas lāpstiņu apsālām un sapiparojam. Kastrolī sakarsētos taukos apcepam smalki sagrieztu sīpolu, pieliekam sadrupinātas ķimenes, saberztu ķiploku, mazliet apcepam (sīpoli nedrīkst sabrūnēt), ieliekam gaļu, pielejam mazliet alu un cepam zem vāka apmēram pusstundu. Tad pieliekam sagrieztu burkānu un seleriju. Pēc vajadzības pielejam alu un zem vāka cepam tālāk. Kad gaļa ir gandrīz mīksta, sabiezinām atlikušo alu ar sarīvētajām garozām un pielejam gaļai. Cepšanas beigās noņemam vāku, gaļu ieziežam ar mērci, lai būtu glīta brūna miziņa. Pareizi saceptai gaļai jābūt spīdīgai. Mērcei pieliekam sāli, piparus un ingveru un uzkāšam cauri smalkai kāstuvei gaļas porcijām. Uzliekam vāku un noliekam siltumā nostāvēties. Pasniedzam ar "slidenajiem" knēdeļiem.
  2. "Slidenie" knēdeļi
  3. No sarīvētajiem zaļajiem kartupeļiem nolejam ūdeni, pieliekam sāli, piesitam olas, iebiezinām ar rīvmaizi un rupjajiem miltiem un samīcām cietu mīklu. No mīklas ar ietaukotu karoti veidojam nelielas klimpas un liekam mēreni sāļā verdošā ūdenī. Gatavās uzpeld virspusē. Tās liekam bļodā un samaisām ar ceptiem sīpoliem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni