Kokosriekstu cūkgaļas kebabs ar basmati rīsiem

5 1

Sastāvdaļas

  • 600 g cūkgaļas karbonādes (bez kauliem)
  • 1 mazais sarkanais čili
  • 1 citronzāles stiebrs
  • 1 liels gabals svaiga ingvera
  • 1 mazs sīpols vai šalots
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 5 cm citrona miziņas
  • 200 ml kokosriekstu krēma
  • 200 g basmati rīsudaži koriandra asniņi

Pagatavošana

60 min.
  1. Cūkgaļu sagriež kebaba gabaliņos. Ieliek bļodā.
  2. Sadala čili, izņem sēklas un rupji sagriež.
  3. Nomizo citronzāles ārējo miziņu, lai atbrīvotu mīksto serdīti un sagriez to šķēlēs.
  4. Nomizo ingveru un samal to.
  5. Nomizo sīpolu un ķiploku, sasmalcini.
  6. Samaisa visas šīs sastāvdaļas blenderī kopā ar kokosriekstu pienu. Sakuļ. Pārlej to pāri gaļai un labi samaisi. Atstāj uz 20 min., labāk paturēt ilgāk.
  7. Tad gaļu uzdur uz koka iesma, kas pirms tam pamērcēts aukstā ūdenī. Cep uz oglēm, ik pēc pāris minūtēm apgrozot.
  8. Uzvāra rīsus 400 ml ūdens. Ļauj uzvārīties, tad uzreiz samazina liesmu, uzliek vāku, tad cep vēl 15 min., pēc tam atstāj vēl uz 5 min. (nenoņemot vāku).
  9. Pasniedz kebabus un rīsus apkaisītus ar koriandru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni