Ērkšķogu suflē

3 1

Sastāvdaļas

  • 500 g ērkšķogu
  • Pa pusglāzei cukura un baltvīna
  • 1 ēdamkarote kviešu miltu
  • 2 olas1 tējkarote rīvētas citrona miziņas

Pagatavošana

1 min.
  1. Notīrītas ērkšķogas aizvākotā katlā kopā ar pāris karotēm ūdens izsutina mīkstas. Izberž caur sietu un pievieno 3/4 cukura daudzuma un citrona miziņu. Olu dzeltenumus saputo ar atlikušo cukuru un iemaisa ogu biezenī.
  2. Vāra 5 minūtes uz loti mazas liesmas. Pielej vīnu, noceļ no uguns un atdzesē. Stingri saputotus olu baltumus iemaisa ogu un vīna masā.
  3. Liek ar sviestu ieziestā veidnē un pusstundu cep 180 grādos.
  4. Pasniedz ar saldu krējumu.

Komentāri

Liene 2012. gada 12. augusts 17:12
vai suflē nozīmē kkāda nenosakāma šķidra masa? pieliku to 1 ēdamkaroti miltus, bet rezultāds - cepta ērkšķogu putra!!!! Lai gan garša tā tīŗi neko. Domāju, lai sanāktu kaut kas sakarīgs, noteikti jāpievieno vismaz 3-4 ēdamkarotes milti.
ezz 2012. gada 24. jūlijs 12:37
interesanti, kur tad tā karote ar miltiem jāliek - jāēd klāt tāpat?!?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti