Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vīramātes jonssona kārums

2005. gada 30. jūnijs
Foto: Inguna Olsson
Pagatavošana
1 min
1. Sīpolus sasmalcina un apcep zeltaini brūnus. Nomizo un sagriež glītās strēmelēs kartupeļus ,Atver anšovu kārbas ( nenoliet šķidrumu ).
2. Ņemam dzīļu cepešpannu ( vislabāk keramikas vai stikla ) ietauko , sāk kārtot :
3. Ieklāj pirmo kārtu ar kartupeļiem , pārkaisa ar sāli ,pipariem un rīvmaizi ( ne visu rīvmaizi ) . Virsū kārto apceptos sīpolus . Tālāk ber atlikušos kartupeļus , pārlej ar anšovu šķidrumu , pārlej ar saldo krējumu , pārkaisa nedzaudz ar sāli un pipariem . Virsu nokaisa ar rīvmaizi.
4. Cep 200 * kāmēr virsma kļūst zeltaini brūna.Ja ir par daudz šķidruma , bet virsma jau apbrūnējusi variet apklāt ar foliju un droši turpināt cept. Vai nolikt siltumā lai šķidrums sasūcas kartupelīšos. Lai Jums izdodas un garšo !
Uz augšu