Tomtu un bazilika zupa ar sieru un grauzdiiem

3 1

Sastāvdaļas

  • 1 ēd. olīveļļa
  • 1 liels sīpolis
  • 3 lielas ķiploka daivas
  • 1 kg gatavu tomātu
  • 1 ēdk. tomātu pastas
  • Šķipsna maltu sarkano piparu
  • Šķipsna cukura
  • 300 ml dārzenju buljona
  • 4 ēdk. sagriezta bazilika
  • Pārkaisīšanai rīvēts siers
  • 4 šķēles tostermaizes vai baltmaizes

Pagatavošana

20 min.
  1. Apcep sastāvdaļas.
  2. Sakapā sīpolus un ķiplokus. Tomātus sagriez lielos kubiciņos. Dziļā pannā sakarsē eļļu, ber iekšā sīpolus un ķiplokus un viegli apcep. Pēc tam pievieno sagrieztus tomātus, pastu, cukuru, maltus sarkanos piparus un mazliet pasautē. Pēc garšas pievieno melnus maltus piparus un sāli.
  3. Vārišana.
  4. Pielej katlā pannā esošajām sastavdaļām buljonu, uzliec vāku un sautē uz lēnas uguns 8-10min.
  5. Kamēr zupa vārās, sagriez baltmaizi kubiciņos un pannā sakarsētā olīveļļā vai sviestā apcep zeltaini brūnus. Maizi var arī vienkārši apgrauzdēt tosterī un sagriezt pēc grauzdēšanas.
  6. Kad zupa ielieta šķīvjos, katrai porcijai uzber grauzdiņus, pārkaisi ar sieru un svaigām bazilika lapiņām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas