Piparotais steiks

2005. gada 5. jūnijs
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
15 min
1. Gaļas filejas noskalo un papīra salvetē nosusina.
2. Ķiploka daiviņu uzliek uz sāls, ar platu nazi saspiež un sarīvē.
3. Katru gaļas gabalu no abām pusēm ierīvē ar ķiploku sāli un pārziež ar eļļu. Uzkaisa piparus un ierīvē gaļā.
4. Gaļas šķēles liek uz grila režģa un uzkarsētā grilā apcep no abām pusēm pa 3 minūtēm. Karstiem steikiem uzliek zaļuma sviestu un izlīdzina.
5. Gaļu cepot nedrīkst sadurstīt ar dzkšiņu, jo tad iztecēs sula, gaļas šķēles tikai uzmanīgi apgroza ar standziņām. Pirms cepšanas gaļu ieteicams iemarinēt. Steiks ir labi izcepts, ja uzspiežot uz gaļas šķēles, no tās neizdalās rozā sula.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu