Sākums > Receptes > Deserti

Lieldienu deserts

2005. gada 29. maijs
Foto: laurita
Pagatavošana
1 min
1. Augļus sīki sagriež un apber ar cukuru. Biezpienam uzliek slogu, lai notecētu liekais šķidrums. 100 g sacukurotu augļu sajauc ar vaniļu, maltām mandelēm un cukādēm. Caur sietu izberztam biezpienam pievieno saputotu sviestu. Katliņā sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru, nepārtraukti maisot pievieno siltu saldo krējumu, visu vēlreiz uzsilda, taču neuzvāra. Pēc tam katliņu iegremdē aukstā ūdenī ar ledu, lai strauji atdzesētu. Krēmam pakāpeniski pievieno sagatavotos augļus un biezpiena masu. 1,5 l formā formā ieklāj nedaudz samitrinātu marli, tās galus atstāj ārpusē, tad liek krēmu. Marles galus sasien, tad uzliek slogu. Krēmu uz 12 stundām atstāj ledusskapī.
2. Pirms pasniegšanas izliek uz deserta šķīvja, pārkaisa ar apgrauzdētām mandelēm, atlikušajiem augļiem un cukādēm.
Uz augšu