Sākums > Receptes > Deserti

Karstais saldējums

2005. gada 17. maijs
Foto: Andra Klaipiņa
Pagatavošana
15 min
1. Ņem palielu pikuci kāda garšīga saldējuma (pēc gatavotāja vai ēdāju ieskatiem) un uzliek uz karstumizturīgas plāts. Saputo olu baltumus ar nedaudz cukura un vaniļas. Šo masu kārto kā cepuri pa virsu saldējuma pikucim - lai izskatās kā tāds glīts kalniņš. Tad šauj iekšā ļoti sakarsētā plīti ap 250 C. Kad baltums nedaudz sāk brūnēt, "brīnums ir gatavs". Saldējums iekšā vēl nebūs sakusis, bet aukstās un karstās masas kontrasts ir vienreizēji garšīgi! Pirms pasniegšanas var nodekorēt ar kaut ko pēc saviem ieskatiem (augļiem, kāpu sīrupiņu utt.).
Uz augšu