Rudzu spēka maize ar meža garšu

4 1
Paldies TVNET līgo recepšu superkomandai 2018!
Ritvaram Tomam Loginam, Jānim Nīmanim, Kārlim Langinam, Mārtiņam Otto, Gerdai Pulkstenei, Lūcijai Luīzai Žoglai, Artūram Krūmiņam, Jānim Škaparam, Viktorijai Puškelei, Lienei Millerei un Robertam Milleram!
Foto: Jānis Škapars/ TVNET

Sastāvdaļas

  • 500 g miltu
  • 425 g ūdens
  • 100 g ierauga
  • 50 g žāvētu plūmju
  • 10 g sāls
  • 10 g ķimeņu
  • Cepšanai:
  • Kļavu lapas
  • Kadiķogas

Pagatavošana

500 min.
  1. Sākumā izšķīdina ūdenī ieraugu, piejauc miltus.
    Sākumā izšķīdina ūdenī ieraugu, piejauc miltus.
  2. Pievieno sāli un sakapātas plūmes.
    Pievieno sāli un sakapātas plūmes.
  3. Visu kārtīgi samaisa, 5 minūtes izmīca un atstāj rūgt.
    Visu kārtīgi samaisa, 5 minūtes izmīca un atstāj rūgt.
  4. Cepšanai ugunskurā lieto trauku - "pīli". Zem kukuļa paklāj kļavu lapas un maltas kadiķogas!
    Cepšanai ugunskurā lieto trauku - "pīli". Zem kukuļa paklāj...
  5. Kad mīklai parādās viegli skābena garša (pēc 6 - 12 stundām, atkarībā no vides un temperatūras), veido kukulīti un liek cepties.
    Kad mīklai parādās viegli skābena garša (pēc 6 - 12 stundām,...
  6. Civilizētie ļaudis var cept maizi mājās - liek 220 grādu krāsnī un cep, līdz garoza sāk kļūt melnīgsnēja.
    Civilizētie ļaudis var cept maizi mājās - liek 220 grādu krā...
  7. Kad maizīte atdzisusi - tā ir gatava griešanai un ēšanai!

    Labu apetīti!
    Kad maizīte atdzisusi - tā ir gatava griešanai un ēšanai!...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize