Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Krāsainas pildītās paprikas

2018. gada 2. maijs
Foto: Virtuve diviem
Esmu atradis sev tīkamu recepti to pildījumam,ko jau izmantoju vairākus gadus.Ir bijis,ka kaut ko pamainu,bet arvien esmu atgriezies pie savas iepriekšējās receptes. Pildīšanai esmu izmēģinājis visādas gaļas (cūkgaļu, cūkgaļa+liellops, vistas, vista+cūkgaļa, tītars, tītars+cūkgaļa) un ar visām šīm + kombinācijām paprika pēc garšas sanāk lieliska. Vienīgais, ko es pats neizmantotu pildītai paprikai ir tīra liellopu gaļa, jo tad pildījums sanāks raupjš un nav tik sulīgs.
Recepte no bloga virtuvediviem.wordpress.com
Pagatavošana
90 min
1. Nomazgā papriku, nogriež jumtiņu, iztīra sēklas. Paprika mums ir sagatavota.
2. Tālāk gatavo masu paprikas pildīšanai. Uzvāra rīsus gandrīz gatavus, ja sanāk rīsus izvārīt mīkstus, arī nav jāuztraucas, bet mēģina izvārīt pusgatavus.
3. Kamēr vārās rīsi, apcep sīpolus vidēji smalki sagrieztus. Kopā ar sīpoliem apcep arī smalki sagrieztu selerijas sakni. Visai cepšanai mazs knifiņš tāds, ka sīpolus apcep tik daudz, lai sīpolu gabaliņu maliņas paliek jau brūnīgas, cita pat vairāk kā brūnīga, neteikšu, ka sadegušas, bet ļoti brūnas. Tas viss uz izjūtām, bet tas piedod tieši paprikas pildījumam to neaprakstāmo garšu.
4. Pārējais kā parasti, ņem palielu trauku, liek tajā malto gaļu, rīsus, apceptos sīpolus ar selerijas sakni. Pārkaisa pāri melnos maltos piparus, sāli un visu kārtīgi samīca viendabīgā masā, bet lai vieglāk maisītos un gala produkts sanāktu mīksts un sulīgs, masai pielej aukstu ūdeni. No ūdens nevajadzētu baidīties, to pielej tik daudz, lai gala rezultātā masa būtu valkana un no tās būtu viegli pagatavot kotletes. Es pat ūdeni pievienoju vairākas reizes, jo ar pirmo reizi visu daudzumu man nesanāk pievienot. Tas ir atkarīgs arī no gaļas, cik daudz ūdens jāpievieno. Jā, vēl, kad pievieno ceptos sīpolus, tos pievieno ar visu augu eļļas saturu.
5. Pilda papriku un kārto cepjamā traukā. Uzliek cepurītes paprikai.
6. Ja paliek pāri pildījuma masa, no tās veido kotletītes un tās ieliek starp paprikām. Trauku nevajag ieziest ar augu eļļu un traukā nevajag liet ūdeni, suliņa pati veidosies un paprika nepielips pie cepamā trauka, kad tā būs gatava.
7. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādos. Kad pati paprika ir mīksta, tad viss ir gatavs. Ja paprikas cepurītes sāk pārāk apbrūnēt, uzliek virsū foliju un cep droši tālāk.

Labu apetīti!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu