1. Baklažānu pārgriež gareniski uz pusēm, ar nazi iegriež mīkstumā rūtiņas, pārlej nedaudz eļļu, uzkaisa sāli un piparus, liek cepties cepeškrāsnī apmēram 25-30 min.
2. Kamēr baklažāns cepas krāsnī, uzvāra ūdeni (200 ml), kam pievienots sāls un ķiploka daiviņa. (sāls vietā var lietot jebkādu buljona kubiņu). Kad ūdens gatavs, ieber tajā kus kusu un atstāj uzbriest, līdz gatavs baklažāns.
3. Kad baklažāns izcepies, izņem no krāsns, virsū kārto kus kusu. Apkaisam ar zaļumiem vai dīgstiem. Gatavs.
Foto: Iveta
4. Garšos ar zivi, vistu vai tītaru. Ja vēlas, var pa virsu uzlikt kādu karoti krējuma.